Бъдещето на алтернативните криптовалути според мен

След Bitcoin и Litecoin се появиха десетки нови криптовалути следващи успеха на предишните две като гъби след дъжд.
Идеята в началото на LTC беше да е резистентен на ASIC устройствата (ASIC устройство е специализиран хардуер с който се хаби по малко ток и копае повече монети от която и да е видео карта налична  на пазара) и да върне обратно в играта всички притежатели на видео карти. За известно време всичко се нормализира и всички ASIC-и копаеха BTC, а притежателите на карти копаеха LTC, който обменяха за BTC.
Причината поради която ASIC BTC  устройствата не могат да копаят валути като LTC е стандарта на самата валута.
При BTC стандарта е sha256, докато при LTC стандарта е scrypt.
Това прави устройствата направени за BTC несъвместими с тези за LTC.

След много тръбене и спекулиране се появиха все пак ASIC-и за LTC и  те започнаха да заместват видео картите.

 

Gridseeed в момента има вече хиляди доставени устройства, които копаят LTC и BTC едновременно. С това устройство вие копаете sha256 с скорост 9Ghas и scrypt с 300 khash едновременно.

За сравнение с една видео карта R280 можете да докара до 700 khash, но самата карта е по скъпа и разхода на ток е по висок от това на устройството.
Така в момента ви е по изгодно да купите 3 устройства вместо да правите машина с видео карти.


За всички които копаят с видео карти има успокоение в това, че в момента навлизат новите алтернативни на алтернативните валути, които ще ползват scrypt-n стандарт.
Този стандарт ще е резистентен на наличните в момента ASIC устройства и отново ще може да се копае само от притежалите на видео карти.
Колко време ще мине преди да се появят нови ASIC устройства за новите валути не е известно, но поне първите 4-5 месеца ще е сигурно копаенето само с видео карти.

След появата на евентуални ASIC устройства ще се появят отново нови валути, които ще се копаят с видео карти и така докато съществува Bitcoin като криптовалута.
Прекалено много хора накупиха карти и няма как да не се измисли нещо ново, което да се прави с въпросните карти и да е свързано по някакъв начин с криптовалутите.




Няма коментари:

Публикуване на коментар