Samsung S3 mini проблем с свободната памет.

Приятел ми се оплака, че в телефона му не е останало свободно място. Питайки за модела, се оказа, че самия модел не разполага с много свободно място като цяло (s3 mini i8190) 8GB като самия андроид заема около 2.5 GB от паметта. Въпреки това при проверка на свободна памет му изписвало, че има свободни само 300 MB и всичко останало било заето.
Веднага ми дойде на ум, че може да има много игри свалени или снимки, но се оказа, че всичките снимки му отиват на SD картата (16 ГБ) и нямал снимки в телефона. Помолих го да ми го донесе и да го разледам и попаднах на това

Много странно, че Picture, videos е с размер 1.55 ГБ и наистина всички снимки бяха преместени в СД картата (след проверка с ES EXPLORER).
След доста ровене и чудене защо го показва заетото пространство (въпреки, че нямаше нищо) намерих няколко решения (от тях едно се оказа успешно):

1. Наберете на вашия телефон следния номер *#9900# . От менюто което ви се отваря изберете опцията "Delete dumpstate/logcat" . Това ще изтрие различни логове от вашия телефон (които и без това не ви трябват) и могат да заемат до 1 ГБ място (и такива случаи има в интернет).

2.Свалете приложението Clean Master Phone Boost.
Като цяло не съм доволен от такива програми за компютър, но при телефона върши учудваща добра работа. След почистване с тази програма се освободиха още около 400 МБ.

3.Третото приложение което може да пробвате е SD Maid - System Cleaning Tool.
Това приложение се оказа върха на сладоледа. Единствено трябва да бъдете малко по внимателни с ползването му, защото може да изтриете нещо което ви трябва.  След почистване от тази програма се освободиха 3 ГБ (да правилно четете 3 ГБ). Програмата сканира и откри неизтрит 1.5 ГБ fifa14 файл (макар, че собственика на телефона каза, че не го е качвал той).

1.55 ГБ снимки се оказаха thubnails които бяха ненужни. След почистване с горните две програми и изтриване на всички thubnails, се освободиха 1.50 ГБ от снимките.


Няма коментари:

Публикуване на коментар