Samsung Note 7 експлодираща батерия

Samsung Note 7 exploding gate
Какво всъщност се случва и защо гърмят батериите (според Samsung в момента има 35 телефона които са "експлодирали" от 2 милиона продадени).
Като цяло има 3 предпазителя, които предотвратяват презареждането и прегряването на батерията (от снимките които са пуснати в интернет, нито един от предпазителите не е сработил).

Първия предпазител е самото зарядно. При ползването на неоригинално зарядно, можете да повредите вашата батерия и дори да причините въпросната "експлозия"

Втория предпазител е самия порт за зареждане. Той следи за това колко ток да подава към батерията и дали не ползвате зарядно с различни параметри от оригиналното.


Третия и последния предпазител е в самата батерия.
Това е кабела който свърва вашата батерия с телефона.

Това е платката която отговаря за това да следи колко е заредена батерията и каква е температурата на батерията.


Както можем да видим от снимките ( за съжаление само 2-ма потребителя са качили снимки от техните избухнали телефони) не  са се задействали защитите (на единия телефон е изгорял и входа за захранване, но това е станало след запалаването на батерията).

Ако все пак се притеснявате за вашия Note 7, винаги можете да си поръчате един костюм като този на снимката.


 Ако не разполагате с костюм можете да ползвате и този вариант 

Да не забравяме, че от SAMSUNG предлагат замяна на всички Note 7 продадени до момента, с такива които са с поправени батерии.

Да не забравяме и колко iPhone имаха същия проблем (и има доста повече снимки от различни модели, които са с гръмнали батерии).

Samsung: Вината е в нас. Ще ви дадем нов телефон.
Apple (iPhone 4): Вината е ваша, защото го държите неправилно (когато държите iPhone4 правите късо между двете антени и губите обхват)
 LG: Не ни интересува и ще игнорираме мнението на клиентите (относно LG G4 проблемите).


 На този телефон е ползвано и друг кабел за зареждане.







Няма коментари:

Публикуване на коментар