Sony Vaio SVE14AG15M проблеми

Преди няколко дена ми докараха този лаптоп Sony Vaio SVE14AG15M. Според сайта на Sony
http://esupport.sony.com/US/p/model-find.pl?mdl=SVE14AG15M&PRODTYPE=9,26,2,1,77,72,24,54,5
такъв модел не съществува.  Отварям след това сайта на Sony за България
http://www.sony.bg/support/bg/search/nsearch/sve14ag15m
и разбираме, че и там няма такъв модел.... След какво ли не търсене в сайта на Sony, kойто е ужасно организиран и неподреден, намира модела. За съжаление не пазя линка и даже вече не помня как го намерих. Както и да е, разглеждам модела и тръгвам да свалям драйвери. Оказва се, че има драйвери само за Windows 8 и няма и помен от такива за Windows XP. Разбирам, че Microsoft трябва да си продават новите ОС, но това вече е върха на сладоледа. Не знам на кой нормален, човек му харесва Windows 8 (която става само за таблет или мобилен телефон), но да те задължават да си седиш с една ОС и да нямаш право на избор е огромна грешка. След това започнах един по един да намирам драйверите за този лаптоп и го нагласих и подкарах да върви под XP. Не знам какво им пречи на Sony да си качат драйвери за XP при положение, че такива има налични.......

НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРЕИНСТАЛИРАМ ЛАПТОП НА МАРКАТА SONY.
Ако някой иска съвет как да си оправи (същия лаптоп или друг лаптоп с насилствено инсталиран Windows 8) да остави коментар. Ще ви помогна да намерите драйвери и да си качите XP.

6 коментара:

  1. кажи как го инсталира тоя windows че имам сащия и немога даму сложя windows 7

    raven_2000@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Перке бре хора?
    Не си прав афффторей не си праф :)
    Трудно си го намерил, защото го търсиш по общия код, дай му търсене по специфичния модел. примерно SVE14A2M1EW :)
    Лаптропина е страхотен, супер дизайн, отлично качество, кеф ти е да го пипаш дори. е има си някои малки недостатъци, но като цяло е страхотен лаптоп за малко пари!
    И аз имах проблеми с моя и се нервирах като теб, но се оказва че проблема не е в него а в нас, закърнелите ни мозъци си искат виндовс хП и това е:)
    Защо ви е?
    вин 8 е невероятен, след него хп м исе струва някакво мноого старо и дръгаво... Въпреки че не харесах нито 7 нито виста нищо... досега само "хикспету" с години професионално и домашно ползване.
    Има драйвери за 7 и 8 а с малко повече търсене се намират сгодни драйверчета и за ХП.

    Най-много ме беше яд, че от сони са го напълнили с какви ли не глупости които за да ги махнеш, минаваш през много нерви, н оте всъщност не са лоши джаджи, за обикновения потребител, но за човек свикнал с ХП и сам да си сменя кранчето на чешмата, са дразнещи. Отплеснах се, но важното е че лаптопа е страхотен.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз имам същия проблем. Искам да му сложа седмица и нямам драйвери Ще съм много благодарен за малко помощ.
    mil_en1@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  5. Ма верно Перке бре пипъл? :)
    за 7ца и за 8ца драйвърите са едни и същи...а винбозата ХР не напразно я спряха...ако речете може да се пънете и 3.11 да му нафукате :)

    ОтговорИзтриване