За всички учещи Информатика в ПУ.....

За всички учещи Информатика в ПУ и незнаещи как се спира принтиране под Windows....
Ако вие или някой пусне по мрежата принтиранне по погрешка и ви се налага да го спрете, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СПИРАЙТЕ ПРИНТЕРА ОТ КОНТАКТА ИЛИ ОТ КОПЧЕТО ЗА POWER.
Ако спрете принтера по този начин, ще се случат едно от тези 2 неща:
1. В най добрия случай ще спрете принтера и до там ще се приключи. За съжалени по този начин след пускане на принтера, той ще продължи да принтира, защото има създаден Print job в Windows-а който се пази при изключване на принтера и при пускане ще продължи.
2. В най лошия случай, ще ви заседне хартията и ще трябва да разглобявате принтера (защото хартията вътре ще се скъса и няма да можете да я издърпате. След ремонт и пускане, принтирането ще продължи заради стъпка едно в която е написано защо.



Решението на проблема е елементарно и просто. При разбиране на грешката, дърпате листовете от принтера. По този начин ще изкара последния принтиран лист и няма да причините paper jam и разглобяване на принтера.  След като изкарате листовете от принтера и го изключите отворете Control Panel>Printer and Faxes (под Windows XP) и намерете вашия принтер. Като натиснете два пъти върху иконата на вашия принтер ще излезе какво е останало като Printing Jobs и ще можете да го изтриете, като по този начин ще спрете принтирането на ненужните документи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар