mi band xiaomi

След около 30 дена чакане xiaomi mi band-а  пристигна в България.




Първото впечатление е доста добро. Опаковката е направена да прилича много на опаковките на Samsung телефоните. Вътре в самата опаковка се намира силиконова каишка (очаквах качеството на силикона да е зле, но се оказа учудващо приятно на допир), самото устройство, кабел за зареждане и кратко упътване (на китайски).

Предимства:

1. Батерия - зареждане на 30 дена и повече (Samsung gear се зарежда на 2-3 дена макс). За момента това го тествам, но след като за 3 дена ползване, батерията на гривната падна само с 3% (а съм пуснал вибрация при позвъняване) според мен ще изкара 30 дена с едно зареждане без проблем.

2. Външен вид - гривната изглежда много добре и като цяло е изчистена от излишни неща. Опцията за смяна на цвета на 3-те лед светлинки, както и на самата силиконова гривна (има я в различни цветове и даже кожен вариант) предлага някаква степен на персонализиране за всеки вкус.


3. Водоустойчивост - гривната е с IP67 покрит стандарт за водоустойчивост (тествано от мен под душа). Все пак не прекалявайте с тестването, защото има няколко оплаквания за проблеми с гривната след дълго излагане на вода.

4. Усещане - след 3 дена гривната не се усеща на ръката изобщо. Свиква се с нея и не я усещате дори докато спите с нея.
5. Информация - данните са вашия сън (които гривната следи и предоставя) са учудващо точни.
Гривната засича кога лягате да спите, кога сте заспали в дълбок сън и кога вашия сън е нарушен и преминавате в лек сън (лек сън в нещо като просъница и се получава при някакво въздействие от околната които ви събуждат).
Освен това разполагате и с статистика по месеци/седмици/дни  колко време е бил вашия сън, кога сте си лягали/ставали и колко е бил вашия дълбок и лек сън.


6. Собствена памет -  гривната разполага с собствена памети  запаметява около 7 дена информация без връзка с телефона (тествано от мен за период от 2 дена). При свързване с телефона (Bluetooth 4.0) информацията се прехвърля от гривната в телефона. По този начин не е нужна постоянна връзка на гривната с телефона.
7. Вибрации при входящо повикване и светлинен индикатор. Имате опция (след сваляне на софтуер от форума им) и за индикации на приложения (определяте цвят, брой светлинки и т.н. при нотификация на приложение което сте задали). За да работи тази опция се изисква постоянна връзка между телефона и гривната.

Недостатъци:

1. Зарядно - вярно е, че батерията издържа 30 дена и повече, но самото зарядно е странно и при негова загуба (при положение, че зареждате на 30 дена е нормално да забравите къде сте го сложили) е трудно за намиране на друго такова зарядно (за това си поръчах 2 предварително на цена от 3$ за бройка).
Към недостатъците на зарядното е липсата на опция за зареждане от контакта (ще се наложи да зареждате от USB на компютър). Ако имате зарядно за телефон с USB изход ще можете да го ползвате без проблем (DC 5V иска за зареждането на гривната). Според мен цената на една приставка за зареждане от контакта е достатъчно ниска и не знам защо не са сложили такава приставка в комплекта.

2. Крачкомер - крачкомера не е точен (при изминаване на по дълги разстояния). Определено крачките които ви изписва за изминати са поне наполовина по малко (даже и повече). Не знам каква е причината за толкова голяма разлика между изминатото разстояние и това което ви показва гривната.


Оценка  8/10
Оценката не е 10 заради зарядното (наистина при загуба няма начин да намерите такова зарядно в България и ще трябва да го поръчате от Китай).

Всичко това за 18$ за мен е много изгодна сделка (на базата на 100 лв. средна цена за гривни със същите функции).




Няма коментари:

Публикуване на коментар