Относно предстоящата промяна в закона за тютюнопушенето

“Пушенето е въпрос на личен избор”. Не е. Просто защото не е личен.

Ок, ти си решил да живееш с пожълтели пръсти и зъби и треперещи ръце, трескаво търсещи поредната цигара, но моят избор е друг. Само че когато аз и ти сме в едно и също заведение например, и ти имаш привилегията да се наслаждаваш на свободния си избор да гълташ цигарен дим, той се настанява и в моите дробове. Така отнемаш моя свободен избор да не пуша. Митът, че пушенето е само твое решение, издиша пред неприятната и много гадно миришеща реалност, която струи и от твоите, и от моите дрехи. Така съществуването на този, който не пуши, се подчинява на съществуването на онзи, който пуши. И ти, точно ти нарушаваш личния ми избор. А не обратното.

3 коментара:

  1. Искам след 22 часа в заведенията да се разрешат чекиите! Всичко друго е ограбване на моята свобода! Искам да мога да си лъскам по баровете след 22:00! Не мога да лъскам навън, защото ми е студено. На който не му харесва да му свършват в лицето и върху яденето, да не ходи по ресторанти след 22:00. Моята свобода е нарушена, ако няма поне стая за чекиджии. Защото аз не мога да си ударя една. Не мога да прекарам приятна вечер с приятелите ми нечекиджии, ако не си ударя поне 20 чекии на масата! Аз вече се съобразявам, като не лъскам в тролея и театъра, затова трябва да ми бъде разрешено след 22 часа поне в ресторантите да си лея еякулата на воля. Защото това е моята свобода!

    ОтговорИзтриване
  2. Хората, които пушат по заведенията не го правят в тях си, а излизат на терасата или на стълбите. Щом не пушат вкъщи значи да се чувстват, като в дома си и да не пушат и в заведенията. След 22 ч не е решение, защото баровете пак ще се задимят. Цяла Европа може ние не. То не беше отлагане, то не беше частично забраняване. Най-накрая направиха нещо с което да заприличаме на Европейска държава и сега да го разваляме. Няма такава цигания като в нас

    ОтговорИзтриване
  3. :-) Срещнах един коментар по темата във фб и ми се прииска да го споделя тук: "да има зона за пушене в заведение е все едно да има ъгъл за пикаене в басейн".

    ОтговорИзтриване