Проблем с камерата на PadFone

Забелязах странен "проблем" с камерата на моя телефон. Когато снимам нещо през ноща (или на намалена светлина) от близо, цялата снимка се осветяваше (дори да няма рефлектна повърхност която да връща отблясъка на светкавицата) и се виждаха само бели петна.
Помислих, че телефона има някакъв дефект и после ми направи впечатление, че сякаш самата светкавица се забавяше и се пускаше по късно отколкото трябва (когато телефона снимаше през деня, снимките са идеални).
Съответно реших, че проблема е софтуерен (а не дефектен хардуер) и свалих друго приложение за снимки. Веднага след първата нощна снимка с новата програма разбрах, че проблема е решен. Ето ви нагледен пример за какво говоря :

Снимката е правена с приложението Camera Zoom FX


Снимката е правена с програмата за снимане качена в PadFone-а :






Снимките са правени на еднаква светлина (леко затъмнено), с автоматична светкавица (сам телефон да преценява дали да я пуска) и са фокусирани върху екрана на касовия апарат.
С приложението Camera Zoom FX снимката се вижда прекрасно (щракна я с камера, но не я освети), докато с приложението на телефона, снимката е ужасно осветена и не се вижда почти нищо.

"Господ е създал човека,всичко останало е направено в Китай"

1 коментар: