Започване на собствен бизнес от нулата

Много хора напоследък са затруднение финансово (имало криза, ама май ние си седим в криза от няколко десетилетия) и търсят начин да изкарат някой лев отгоре. Много от тях попадат в капана на пирамидални структури като SCI и други подобни компании (AVON и ORIFLAME са на същия принцип и за мен са пирамиди, защото хората купуват кремове и парфюми, но доста дистрибутори за да си хванат бонуси и т.н. се принуждават да купуват стока и чак след това да търсят клиенти).
Наскоро получих и покана по e-mail (директно ги докладвах за СПАМ в КЗП защото не съм им позволявал да ми пращат писма)  за събитие "Започнете своя бизнес от 0" и дълго и широко обяснение кои ще са лекторите на събитието. Всичко хубаво, но таксата за самото събитие беше около 80-90 лв. (не помня точно колко) и само с това започването от 0 на собствен бизнес скача на 80 лв.. Влезнах в фейсгрупата на събитието да разгледам информация и какво са качили и при опит да им обясня, че е смешно да обясняват как се започва собствен бизнес от 0 искат такса от 80-90 лв., като добавим създаването на фирмата (около 200 лв. такси и начален капитал някакъв), като добавим 40-50 лв. месечно за счетоводител, като добавим и 120-130 лв. осигуровки на месец и това тяхно обяснение "Започнете своя бизнес от 0" ми заприличва на "собствени бизнес на SCI" който се състои в закупуването на офис за 3000 лв. (за тях офис е под домейн на sci.sc от вида на вашетоиме.sci.sc) и набутването на още балъци под вас да дават пари и вие да взимате процент от това.....

Както и да е да преминем на започването на истински собствен бизнес от 0, а именно създаването на сайтове/блогове борещи се за микрониши.

Идеята на тези блогове/сайтове е да се борят за първо място в търсачката (тъй като най популярна търсачка в момента е google) и по този начин да спечелите пари от рекламата която ще се показва на вашия сайт/блог. Другия начин да печелите пари от вашия сайт/блог е да предлагате директна реклама на фирма, която се интересува от вашата ключова дума. Например оптимизирате сайт/блог да се показва по ключова дума "енергийна напитка" и когато стигнете първо място, предлагате реклама на Monster, Pitbull или Redbull да рекламират при вас.

Проблема е, че сте закъснели с около 10 години (не се притеснявайте за това) и много хора са вече напред в играта. Това не трябва да ви притеснява, защото в Интернет всички са равни (или почти равни) и всеки може да победи конкуренцията с много усърдие и работа вложени в своя проект.

Реално това е начина да започнете свои бизнес от 0 и единствено което ви трябва е време, интернет и компютър на който да работите. За начало можете да си направите  безплатен блог в blogspot и да го развивате безплатно. В последствие е добре да отделите 10$ да си купите един домейн (за това какъв домейн и как да си изберем име на домейн ще пиша някой друг път), за да можете да разработвате вашия домейн (след време може и да го предложите за продажба и да умножите вложените 10$ в домейна по 100).


Да започнем от самото начало и стъпка по стъпка да започнем нашия бизнес от нулата:
1. Първа стъпка е може би най сложната стъпка за момента. Тя се състои в това да решите по какви ключови думи да се борите за първо място. Думата е най добре са се състои от две думи (пример искаме да се борим за думата "лечение", но тъй като там конкуренцията е прекалено голяма може да се борим за "лечение в Турция". Желателно е да сме поне малко компетентни относно ключовата дума за която се борим (примерно аз не съм лекар, не се занимавам с медецина, не познавам болниците в Турция и т.н. и определено няма да тръгна да се боря за някоя от двете ключови думи, НО за сметка на това се занимавам с компютри и определено си разбирам от работата, следователно мога да се пробвам с думите "ремонт на компютри", "ремонт на лаптоп" и т.н.) за да можем в последствие да пишем статии на тази тематика в блога/сайта ни и той да се развива.
За да отбележим, че сме минали тази стъпка е добре да седнете на спокойствие и да отделите 2-3-4 часа в мислене на това с което се занимавате (мога да готвя, поправям компютри, уча медецина, обичам туризма и обикалям сред природата и т.н.) и да напишете на един лист по няколко думи от това с което обичате да се занимавате.
След като сме набелязали думите с които се оприличаваме е добре да направим проверка как стои въпроса с търсачката относно нашите думи.
1.1 Отиваме в google keywords  tools и написваме думите които сме си набелязали.
Добре е да изберете и държавата в която искате да видите резултатите (в всяка държава търсачката класира различни думи по различен начин). Всеки в началото тръгва да се бори за ключови думи в България и на български език. Това според мен е грешка и то голяма. Нашите търговци и фирми рекламират в google adwords и по този начин ще взимате пари от рекламата в вашия блог, НО ПОВЕЧЕТО ПЛАЩАТ СТОТИНКИ ЗА ТАЗИ РЕКЛАМА и ви ще взимате стотинки от тази реклама. В чужбина е по високоплатена рекламата и ще правите повече пари за по малко трафик от вашия сайт.


Очаквайте продължение на статията в скоро време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар