Относно инцидена в NY с SUV и моторите....


От няколко дена, един клип се разпространи в нета и придоби голяма популярност. Коментарите под клипа са доста разностранни и за мое съжаление едно 90% от коментиращите одобряват поведението на шофира с SUV-а. За тези които не са гледали клипа, тук можете да го погледнете.

Аз смятам да коментирам само това което виждам на клипа (спори се дали преди това не е имало и други неща които са станали).
След изпреварване, единия от моторите намаля скоростта (не мотора не спира, а само намаля, защото при спиране на мотора, трябва да е превключил на свободна, а на клипа определено такова нещо не се вижда, отделно самото спиране с една ръка на спирачката само е доста трудно и не всеки може да удържи мотора с една ръка).
След сблъска между СУВ-а и мотора, няколко кадъра се губят и се преминава директно на 0:45 секунда от клипа, в която блъснатия моторджия се разправя през стъклото с шофьора и точно на 0:45 удря страничното огледало на джипа. Нещо което аз също съм правил и то в движение на хора неизползване огледалата си при маневра. На 0:49 групата потегля и всички щеше да приключи тук (абсолютно никой от другите моторджии не се намесва и не докосва дори джипа). Един моторист се засилва  на 0:46 към джипа, но като вижда, че всичко е наред се обръща и се връща към мотора си на 0:49. Освен него всички останали потеглят и тръгват по пътя в същия момент 0:49. На 0:49-0:50 шофьора на джипа решава, че ще почне да мачка и тръгва с пълна газ напред. Не знам как човек с семейството си и детето си вътре, решава да смачка няколко човека, заради едно ударено огледало (на снимката виждате, че огледалото за задно виждане даже не е счупено). После всички коментиращи пишат, че и те биха направи това, ако са с семейството си в джипа и ги "заплашват" стадо мотористи. Аз  виждам как всичко щеше да приключи още на 0:49, ако шофира не беше решил да се прави на мъж и не беше дал газ да мачка моторите пред него.

 На тази снимка аз виждам един лежащ моторист и много мотори. Малко по назад е групата която беше спряла пред него и там не се вижда какво става (според репортери и полиция има само един пострадал с счупен крак и това ми се вижда невъзможно при такова тръгване на джип и мачкане на мотори и мотористи).

Следва гонитба до 5 минута от клипа. Там има опит за извеждане на шофьора на джипа (който тъй като го е било страх, не е заключил дори вратата си...) с цел саморазправа или задържане и предотвратяване на нов опит за бягство (няма как да знам кое от двете е щяло да стане и за това не казвам нищо тук). Следва ново потегляне с мръсна газ и блъскане на още един мотор.
Мотора който е блъснат на 5:08 от клипа



Е същия мотор, който при спирането в задръстването напада и блъска с каската по стъклото на джипа (не е безпричинна атака както се казва и линч...)



 
Сега да видим какво се пише по медиите :
“There’s no hope for his back,” said his wife, Dayana Mejia-Meises. “They crushed his spine — broke it in two different places — so he will be forever, forever paralyzed.”
Единия от прегазените мотористи е с счупени крака и счупен гръбнак на две места.
Lien was taken to the hospital where he needed stitches to his face.
Шофьора на джипа е закаран в болница, където са му сложили няколко лепенки и са го пуснали. Къде е линча, който са му направили и как след линч, те пускат с няколко лепенки от болницата ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар