Ревю на Samsung Galaxy Note 3

Преди няколко дена закупих въпросния телефон. До момента бях с PadFone + docking станцията + клавиатурата (все още го ползвам като втори телефон за друг оператор).
В началото се чудих между следните телефони HTC ONE/iPhone 5/Samsung S4/Note3, но Note3 надделя в крайна сметка. Въпреки огромния си екран 5.7 инча (което е предимство и недостатък едновременно) смело мога да кажа след интензивно ползване през тези няколко дена, че с екрана се свиква и определено при ползване на предишния ми телефон (PadFone с 4.3 инча екран) имам чувството, че не държа телефон и екрана ми се струва миниатюрен.
Казано по иначе, ако се притеснявате от размера на Note3 определено след 1 седмица ползване, не само ще свикнете с размера, но и няма да можете да се върнете към по малък телефон.
Да минем към хардуера на телефона. Телефона е с microSIM и ако сте с нормална sim карта, ще се наложи да си я смените при оператор (цената е от 15-30 лв. в зависимост от оператора). Ако не искате да давате тези пари, можете да погледнете този клип


и след това да свалите PDF и да го принтирате. След налагането му върху вашата сим карта и отрязването на пластмасата ще разполагате с microsim карта (не нося отговорност ако отрежете част от чипа и повредите вашата сим карта).
PDF можете да свалите като натиснете тук .
При принтирането трябва да изберете Actual Size, за да се принтира 1:1 с PDF.

Note 3 разполага с 3GB РАМ, което е голям напредък спрямо всички останали телефони. С всичките ново излизащи приложения, които гълтат все повече РАМ, NOTE 3 се справя блестящо с пускането на няколко приложения едновременно без да се забелязва видимо забавяне.

Сами виждате какво става при пускане на Skype, Viber, Facebook, WhatsApp и две игри едновременно (да не говорим и за другите процеси стартиращи с Android-a).
Остават ви около 700 MB RAM което е повече от достатъчно (при друг телефон, след пускането на тези приложение всичко започва да се забавя и дори телефона спира да работи).
 Процесора на телефона е Quad-core 2.3 GHz Krait 400 (при модели N9005/ N9002) и Quad-core 1.9 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 ( при модел N9000).
Видеото е Adreno 330 ( при модел N9005, N9002) и Mali-T628 MP6 (при модел N9000).
Предимството на Note 3 пред другите два телефона (HTC и iPhone) е лесната смяна на батерията (всяка батерия си има определен живот на зареждания и разреждания и при споменатите два телефона, смяната ще е трудна, да не кажа невъзможна) и възможността за добавянето на mircoSD карта до 64 GB към телефона.
 Явно вслушвайки се в своите клиенти, от Samsung са решили да заменят задния капак на телефона с подобие на кожа, което придава изискан вид на самия телефон.


Голяма впечатление прави и самата кутия с която идва телефона .

Кутията изглежда като направена от дърво и придава уникален вид и напрежение още преди да сте я отворили и видели телефона вътре.
В кутията освен телефона има слушалки и гумички за слушалките, кабел за пренос на данни/зарядно, упътване (все пак самия телефон е доста сложен и ако не сте ползвали някой от предишните NOTE, има доста неща които може да научите от упътването) и пакетче с резервни накрайници за писалката на телефона (ако сте се чудили какво е металната пластина и гумичките вътре в пакетчето, това са накрайници за писалката, а металната пластинка служи за вадене на стария накрайник на писалката).

Няма коментари:

Публикуване на коментар