Как да играем Heartstone на телефон/таблет с по малък екран от 6 инча

За наша радост Blizzard пуснаха Heatstone и за Android (до момента играта беше налична само за таблети на Apple) и ако вашия телефон или таблет е Android, можете да си я свалите...
Тук идва едно НО и то е "за да играете вашото устройство трябва да има минимум 6 инча екран".....
Като притежател на Note 3 (5.7 инча екран) се ядосах много на тази новина и започнах да търся решение на проблема.
След много търсене намерих едно решение, но то включва root-ване на телефона (все още е гаранционен, а от Samsung са вкарали един "бушон" който гърми при root-ване на телефона и не ви признават гаранцията Knox 0x1...) и на мен не ми вършеше работа.
След още 1 ден търсене намерих тези линкове и подробно описание как да си нагласите Hearthstone и да играете на телефон/таблет с по малък екран от 6 инча:

ЛИНКОВЕТЕ СА НАМЕРЕНИ В НЕТА И НЕ СА КАЧЕНИ ОТ МЕН. КАТО С ВСЯКО ПРИЛОЖЕНИЕ СВАЛЕНО ИЗВЪН ANDROID МАРКЕТА ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ВИРУС (ТЕЗИ ФАЙЛОВЕ АЗ СЪМ ГИ ПРОВЕРЯВАЛ, НО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА СМЕНЯТ С ДРУГИ И ДА СВАЛИТЕ ВИРУС ЗА ВАШИЯ ТЕЛЕФОН/ТАБЛЕТ).


За да си инсталирате играта имате нужда от този файл:
com.blizzard.wtcg.hearthstone.rar 538 MB
и този файл
rebuilt.apk 25 MB.


След свалянето на двата файла трябва да свържете телефона/таблета си с компютъра на който сте ги свалили и да направите следното:

1.Трябва да позволите от Settings > security > Accept apps from unknown sources.
2.Unrar-вате големия файл  com.blizzard.wtcg.hearthstone.rar и местите цялата папка (вътре трябва да има 2 файла .obb) в вашия телефон в \Phone\Android\obb\ 
След копирането трябва да имате следните файлове
\Phone\Android\obb\com.blizzard.wtcg.hearthstone\main.738705.com.blizzard.wtcg.hearthstone.obb
\Phone\Android\obb\com.blizzard.wtcg.hearthstone\patch.738705.com.blizzard.wtcg.hearthstone.obb 
След като сте копирали големия файл, копирайте малкия файл някъде на телефона (най удобно е директно в \Phone\rebuilt.apk и след това отворете файла rebuilt.apk на вашия телефон (с който File Explorer ползвате) и изчакайте да завърши инсталацията на играта.
При първото пускане може и да ви иска ъпдейт (почва да го сваля автоматично), за това изчакайте докато се свали файла (около 5-10 минути)...

След това можете да играете спокойно играта и да си я ъпдейтвате без проблем.

 Защо са вкарали като изискване да е 6 инча екрана не знам (на моя Note 3 с 5.7 инча който е с FULL HD играта върви по добре отколкото на Galaxy Tab 2 с 10 инчовия екран....)

1 коментар: