Modafinil / Provigil и използването на "умна дрога" !!!

Какво е Modafini/Provigil:

Модафинилът е лекарствен препарат, който спада към групата на психо стимулантите и се използва за премахване състоянието на прекомерна сънливост.
Модафинил може да се приема от възрастни, които страдат от нарколепсия, за да им помогне да останат будни. Нарколепсията е състояние, което причинява прекомерна сънливост през деня и, при което има риск от внезапно заспиване в неподходящи ситуации (сънни атаки). Модафинил може да подобри състоянието Ви и да намали възможността да получите сънни атаки, но въпреки това може да съществуват и други начини да се подобри състоянието Ви, които ще обсъдите с Вашия лекар.
Обърнете специално внимание при употребата на Модафинил ако:

- Страдате от сърдечни проблеми или високо кръвно налягане.
- Някога сте страдали от депресия, лошо настроение, безпокойство, психоза (загуба на връзка с реалността) или мания (свръхвъзбуда или усещане за прекомерно щастие), или биполярно разстройство.
- Страдате от бъбречно или чернодробно заболяване (ще се наложи да приемате по-ниска доза).
- Сте имали проблеми с алкохолна или наркотична зависимост в миналото.

След прочитане на всичко което можах да намеря за въпросното лекарство (което е било на свободна продажба в България доста дълго време, но в момента не може да се намери в държавата ни) реших да го тествам.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!!

Никога не ползвайте и не приемайте лекарства които не са ви предписани от лекар. Всичко което съм написал тук е по моя преценка и съм пил хапчето на моя отговорност.



Хапчетата са по 200 мг. едното. Реших да тествам въпросното лекарство заради начина ми на живот (работя предимно нощно време, а в дните които почивам седя пред компютъра и пак работя върху мои проекти). Модвигил се използва от хора които имат проблем с умората и по по цял ден им се спи (донякъде и аз го имам този проблем). В последствие студенти са усетили, че при ползване на лекарството, по лесно се концентрират по време на учене за изпити и не им се спи. Самото лекарство не замайва (няма го ефекта на дрогата) и върши мнооого по добра работа от кафетата и енергийните напитки (в момента за да стана пълноценен рано сутрин ми се налага да сложа 2 прахчета 3в1 и вместо вода да сложа 2 къси кафета).
Действието на Модвигил е около 15-20 часа (при мен се усеща 30 минути след взимане на хапчето и ефекта спада след 14 часа). Хубавото на лекарството е, че ако решите да спите ще заспите (или ако ви се приспи) и лекарството няма да ви попречи на съня. Предимството на хапчето е, че ви държи фокусиран и премахва умората и нуждата от сън  (въпреки, че ако решите да легнете и ще заспите без никакъв проблем до 30 минути). Самото хапче прочиства ума и ви помага да стоите концентрирани през целия ден. Не е препоръчително да взимате хапчето всеки ден (като всяко друго лекарство).

Няма коментари:

Публикуване на коментар