Фирмите, регистрирани по ДДС, обявяват имейл в НАП

Това прочетох в новините от днес. Ето малко повече инфо копирано от www.news.bg a за това "явление" ми говори наскоро и една счетоводителка на която подържам компютъра .

До края на март 2010 г. фирмите, регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), трябва да декларират пред НАП електронен адрес за кореспонденция, ако не са го посочили или не го посочат пред Агенцията по вписвания.
Това гласят промените в ЗДДС, които влизат в сила от 1 януари 2010 г.
От началото на следващата година посочването на електронен адрес за кореспонденция с НАП ще е част от изискванията за регистрация по ДДС.


Не знам защо си мисля но съм почти сигурен че след това този списък с email-и ще бъде "изнесен" от базата им с данни от неизвестни лица или ще бъде откраднат и после познайте какъв спам ще настане защото според тоя закон ако си смените email-а трябва да ги уведомите в 7-дневен срок . Просто поредната простотия в нашата мила родина . Не казвам че този начин за свързване няма да е полезен примерно за напомняне за неизпратена данъчна декларация или неплатени глоби или там другите счетоводни работи но съм почти сигурен че няма да се използва по предназначение .

Няма коментари:

Публикуване на коментар