Филми които са ми направили впечатление !

Ами тук смятам да пиша за филми които съм гледал и са ми харесали , както и да ги опиша набързо в случай че някой от вас реши да ги гледа .

1. The new guy 2002 - IMDB
Филмчето е старо но може да се каже че това ми е една от любимите комедии . Просто невероятно филмче . В този филм за пръв път ми направи впечатление актрисата Eliza Dushku kоято участва в сериала Бъфи убийцата на вампири и е доста секси :). Филмчето се разказва за един неудачник в училище който попада инцидентно в затвора и намира своя учител който ще го научи как да бъде "готин" и популярен . За целта "неудачника" трябва да промени външния си вид, да смени училището, да се научи как да се държи за да е готин и да изостави сегашните си приятели ,които също са "неудачници", за да може да се забавлява с новите си готини прияте ли. Общо взето горещо ви го препоръчвам да го гледате.

2.Big Stan 2007 - IMDB
Готина комедийка за отпускане и минаване на времето . Филма се разказва за "финансов магнат" който е обвинен в измама и ще бъде изпратен в затвора след 6 месеца . Притеснявайки се за своето дупе главният герой решава да наеме учител по бойни изкуства който да го научи как да се защитава от другите затворници . След 6 месеца тежко обучение Стан(така се казва главния герой) е изпратен в затвора и там започва да показва на какво е научен от учителя си :) . Общо взето комедия с някои добри моменти и забавни случки .

3. 2012 - IMDB
Толкова много рекламирания 2012 . Като цяло филма е добър с много специални ефекти и дори само заради специалните ефекти си заслужава да се гледа . Сюжета се развива около това как преди много векове маите са ни оставили своя календар, в който е посочена точна крайна дата и всичко, което следва от това. Астролозите също са посочили тази дата, нумеролозите са открили повтарящи се схеми, които я предсказват, геолозите казват, че земята отдавна е готова за нея и дори свързани с правителството учени не могат да отрекат, че през 2012 г. земята ще преживее катаклизъм от невиждан мащаб. Съответно всичко се пази в тайна до последния момент за да няма паника , като правителството тайно строи кораби които да спасят каймака на обществото и събират най големите ценности на планетата както и мъжки и женски екземпляр от всяко едно животно (правят си ноев ковчег) за да се запази биологичното разнообразие . Както казах филма е добър но това е напълно нормално за парите които са похарчени за него . Според мен с тези пари можеха да направят нещо много по добро но това си е лично мое мнение .

4. The Tournament 2009 - IMDB
Ако се чудите какво да правите и имате нужда от разтоварване с някой екшън , това е филмче което може би ще ви хареса . Лично на мене не ми хареса много , но просто не е чак толкова лош филма че да го пренебрегна . Става въпрос за чист екшън без кой знае колко заплетен сюжет . Просто яка стрелба ефекти и това е . Историята се върти около турнир в който участват най добрите наемни убийци в света , като в този турнир попада случайно и свещеник от градчето в което се провежда турнира . Ако се чудите какво да правите и няма какво да гледате можете да хвърлите едно око на този филм. Може и да ви хареса .

5. Swordfish 2001 - IMDB
Съмнявам се да има някой който да не е гледал този филм . Ако сте от малкото изключения които не са го гледали задължително го гледайте .
Във филма Джон Траволта е “мозъкът”, чаровен и опасен шпионин, който иска да финансира собствената си представа за патриотизъм. Все пак 10 милиона долара са неустоимо изкушение за освободения предсрочно от затвора супер хакер. Дързък обир, замислен перфектно от мозъка на операцията, цели изтеглянето на огромната сума от правителствен фонд. Хю Джакман е хакерът, който неусетно се оплита в побъркващ заговор... в свят, където се крият най-дълбоките ни тайни и ужасно много пари. Края на филма е уникален :) и доста неочакван . Филма има уникален саундтрак който ви препоръчвам горещо да свалите.

6. Back to the Future I 1985 IMDB
Много готини фимлчета . Помня че за първи път ги гледах когато бях в Русия през 2000 година и много им се кефих . Гледал съм ги поне 10 пъти всяка една от частите .
Завръщане в бъдещето I e една комедия от топ-класациите на всички времена! В главната роля е типичен американски тийнейджър от 80-те години, случайно изпратен обратно в 1955 г. от машина на времето с плутонно задвижване, изобретена от налудничав учен негов приятел. По време на пътешествието, което често е истерично, но винаги изумително, главния герой Марти трябва да се увери, че неговите бъдещи родители ще се срещнат и влюбят, за да може спокойно да се върне в бъдещето.

Завръщане в бъдещето II 1989 IMDB
e oще по-динамична от оригинала, тази забавна фантастика е изпълнена “с изобретателност и изненади” . Отново в главната роля Марти Макфлай и неговия приятел "лудия учен" Док Браун в новото, главозамайващо приключение, създадено от Стивън Спилбърг и режисьора Робърт Земекис. Това е едно ободряващо посещение на Марти и Док в 2015 година като че ли разрешава някои проблеми с бъдещето на семейство Макфлай. Но когато се завръщат в 1985 г., откриват, че някой е злоупотребил с времето и е превърнал дома им Хил Вали в кошмар. Тяхната единствена надежда е отново да се върнат в 1955 г. и да спасят бъдещето, като променят миналото.

Завръщане в бъдещето III 1990 IMDB
приключението из времето продължава и този последен път е в Дивия Запад...Заседнал в 1955 година, Марти трябва да се върне в малък каубойски град в 1985 г., за да спаси Док Браун от преждевременна смърт. Той оцелява след индианско нападение и среща с недружелюбните жители на града, и открива, че Док Браун работи като ковач.Но след като докторът се увлича по очарователната Клара Кейтън, всичко остава в ръцете на Марти и само от него зависи да се измъкнат от Дивия запад и да се върнат обратно в бъдещето. Грандиозният финал на касовия сериал за пътуване във времето е изпълнен с хумор, динамика и романтика.

7. Lucky Number Slevin 2006 IMDB
Много готино филмче с доста заплетен сюжет . До края няма да можете да разберете кой кой е и ще се чудите . „Късметът на Слевин” е трилър, който се развива в подземния свят, изпълнен с престъпления и отмъщение. Случай на сгрешена самоличност довежда в Ню Йорк Слевин насред война между двама местни престъпни босове – "Равина" и "Шефа". Слевин е под постоянно наблюдение от напористия инспектор Бриковски , както и от прочут наемен убиец , и му се налага да измисли хитър план, за да се измъкне от забърканата ситуация, преди да са го хванали или убили .

8. G.O.R.A. 2004IMDB
Забавно турско филмче което е на светлинни класи пред повечето хамерикански комедии . Филма е изпълнен с хумор и няма как да не се засмееш поне на няколко от сцените дори и да не си падаш по комедиите . Историята на филма се развива на извънземна планета наречена Г.О.Р.А. . След отвличането на главния герой от главнокомандващия на планетата

1 коментар:

  1. Моите филми:
    http://www.imdb.com/mymovies/list?l=41077990

    Тема с филми, от които може да си харесате:
    http://forum.arsenal-bulgaria.com/index.php?showtopic=3788

    Ваш Mpa4ko.

    ОтговорИзтриване